Τι να προσέξετε

Ελέγξτε τη γραμμή τοποθεσίας στο πρόγραμμα περιήγησης για να βεβαιωθείτε ότι είστε στο σωστό μέρος. Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα ή το ηλεκτρονικό σας πορτοφόλι στην paypal και όπου αλλού, προσέξτε πάνω αριστερά, μέσα στη γραμμή διευθύνσεων, εκεί που είναι γραμμένο το όνομα της σελίδας (domain name), να ξεκινάει πάντα με https και όχι μόνο http ή κάτι άλλο. Έτσι θα αποφύγετε επιθέσεις phishing που κλέβουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης σας. Πριν δώσετε τα στοιχεία της κάρτας σας βεβαιωθείτε ότι το υπέρ πρωτόκολλο μεταφοράς κειμένου είναι ασφαλές (https = hyper text transfer protocol secure), ώστε μετά να μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχα, αντί να τρέχετε και να μη φτάνετε. Αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο απλά. Γι αυτό δεν πρέπει να βιαζόμαστε, ούτε κάποιος να μας απασχολεί. Διαφορετικά βάζουμε κάποια προγράμματα προστασίας, να έχομε το κεφάλι μας ήσυχο.

Δωρεάν προγράμματα για δοκιμές Κοινωνικής Μηχανικής για προστασία δικτύων σε περιβάλλον LINUX.

Μετά την επίθεση σε διάφορα δίκτυα στις Η.Π.Α. πολλοί ειδικοί άρχισαν να ανησυχούν και για το Ιντερνέτ των αντικειμένων. Όμως τα λειτουργικά συστήματα του Internet of Things (IoT) είναι κατακερματισμένα. Οι συσκευές IoT χρησιμοποιούν συνδυασμούς μίγματα κατοχυρωμένου λογισμικού και ανοιχτού κώδικα OSS (opensource), έτσι είναι δύσκολο να γράψει κάποιος ένα ενιαίο σκουλήκι –worm virus, ή μια επίθεση που να επηρεάζει κάθε συσκευή σε ένα δίκτυο. Τα σκουλήκια του Διαδικτύου, έχουν πολύ πιο εύκολο στόχο στα λειτουργικά συστήματα Windows. Η εργαλειοθήκη Social-Engineer Toolkit (SET) είναι ένα open-source εργαλείο με Python κι έχει στόχο τις δοκιμές διείσδυσης με Social-Engineering. Το πολύ-εργαλείο SET έχει παρουσιαστεί σε συνέδρια μεγάλης κλίμακας, είναι το πρότυπο για τις δοκιμές διείσδυσης σε περιβάλλοντα τύπου κοινωνικής μηχανικής και υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό εντός της κοινότητας cyber security. Το SET έχει πάνω από 2 εκατομμύρια downloads και έχει ως στόχο την αξιοποίηση προηγμένων τεχνολογικά επιθέσεων κοινωνικής μηχανικής.
Για να κατεβάσετε το SET, γράφετε την ακόλουθη εντολή στο Linux:

git clone https://github.com/trustedsec/social-engineer-toolkit/ set/

Προστασία του Υπολογιστή και Πρόληψη στην αντιμετώπιση επιθέσεων.

Ο συνδυασμός προγραμμάτων προστασίας και πρόληψης, Antivirus και Cyber Security, προστατεύει από τα ransomware με την πρόληψη των ιών και των κακόβουλων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσφέροντας μια ειδική πρόσθετη προστασία.
Μπορείτε να αγοράσετε από τους συνδέσμους σε αυτή τη σελίδα.
Εάν δεν θέλετε να αγοράσετε, αλλά ψάχνετε μόνο για πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα στην αγγλική γλώσσα, για να μάθετε τους όρους για θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και πώς να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας από phishing και ransom ware. Μπορείτε από εκεί να κατεβάσετε μια δωρεάν ελαφριά έκδοση η οποία ενημερώνει το ξεπερασμένο λογισμικό μέσα στον υπολογιστή σας, κλείνοντας τρύπες ασφαλείας απ’ όπου περνούν κακόβουλα προγράμματα. Η πλήρης έκδοση περιλαμβάνει πρόληψη και προστασία κατά την περιήγηση σας στο Ιντερνέτ. Αν θέλετε την πλήρη προστασία, με έκπτωση 20% κάντε κλικ εδώ.
Σε περίπτωση που δεν έχετε εγκατεστημένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς ή αναζητάτε αναβάθμιση από άλλα antivirus προγράμματα που έχετε δωρεάν, σας προτείνουμε το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς. Bitdefender Total Security 2017 Αν αγοράσετε μέσω του δικού μας συνδέσμου, είμαστε στη διάθεση σας για δωρεάν τεχνική υποστήριξη στην εγκατάσταση ή τη χρήση με οδηγίες εξ αποστάσεως, μέσω τηλεφώνου, Email, Skype.

Contact Alexicacus
Privacy Policy
Secure your digital assets